Ujedinjuju se građevinci bivše Jugoslavije

Dodajte komentar

Građevinske firme zemalja bivše Jugoslavije formiraće konzorcijume, kako bi zajednički lakše mogle da konkurišu na trećim tržištima.

Građevinari očekuju da se na taj način vrate na tržišta Libije, Egipta, Iraka i Alžira, jer će tako riješiti probleme odliva visokokvalifikovanih kadrova, dobijanja bankarskih garancija, kao i neadekvatne podrške svojih država.

Za lakše ispunjavanje uslova, koji propisuju tenderi objavljni u zemljama Bliskog istoka, građevinari iz regiona će formirati bazu podataka preduzeća iz svojih zemalja, koje su zainteresovane za saradnju i učešće u konzorcijumima, a ona će sadržati podatke kao što su reference, raspoloživi resursi, stručni kadar i godišnji promet.

Očekuje se da će u narednom periodu, u zemljama Bliskog istoka početi ulaganja u infrastrukturu i izgradnja puteva, mostova, nasipa i željeniničkih pruga.

Predviđeno je da nosioci posla budu kompanije koje već imaju reference na trećim tržištima, a druge će se uključiti u izvođenje radova, obezbjeđivanjem građevinskih mašina, bankarskih garancija i radne snage.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *