Turizam: Šest razloga za putovanje sa grupom

Dodajte komentar

Putovati solo ili sa grupom je stara rasprava. Dok možemo biti pristrasni, mislimo da postoji niz razloga zbog kojih je putovanje sa grupom sjajna ideja, bez obzira da li je to zbog udobnosti, fleksibilnosti ili ljudi koje ćete upoznati. Ne vjerujete? Provjerite ovih šest razloga zašto su grupna putovanja cool.

1. Uvijek imate nekoga za istraživanje

Velika je stvar sa grupnim putovanjima je da, dok možete stići na svoje odredište solo, nećete biti sami kad dođete tamo. Putovanje u grupi znači da dijelite iskustva sa drugima koji imaju sličan način razmišljanja, kreiraju velike razgovore i spajaju iskustva. U isto vrijeme, vi proširujete svoj krug drugova koji dijele slične interese u besplatnom vremenu istraživanja. Kada neko iz vaše grupe odluči da stvarno ne želi da vidi još jedan muzej tog dana, vi možete zgrabiti druge ljubitelje umjetnosti da odu sa vama.

2. Svi detalji su zbrinuti

Planiranje velikih putovanja može biti stresno, pogotovo kad putujete u mjesto gdje ne govorite jezik. Ali sa tour direktorom pored sebe, svi vaši transferi i izleti su smišljeni i planirani unaprijed. Vaš tour direktor također može pomoći ublažiti sva pitanja koja se pojavljuju kao rezultat putovanja, što znači da je vaša jedina odgovornost da se zavalite i uživate u putovanju. Da ne spominjem, ići sa grupom na putovanje znači da možete ostaviti letove, smještaj, pa čak i neke obroke stručnjacima – kako je to lako?

3. Vi ćete vidjeti stvari koje možda ne biste vidjeli da radite na svoju ruku

Bilo da je preskakanje linije u Vatikanskom muzeju ili uživanje na otvorenom ručku na farmi maslinovog ulja u Toskani, ne postoji bolji način da se dobije ekskluzivan pristup nego kad ste na grupnoj turneji. A sa tour direktorom nemate problema sa logistikom, vi ćete biti sigurni da ćete vidjeti glavne lokacije (plus neke od skrivenih dragulja), a uzimajući u obzir i istorijski kontekst.

4. Vratit ćete se kući s potpuno novom grupom prijatelja

Ima nešto u vezi aspekta putovanja što stvara neposrednu obavezu, pogotovo kad putujete zajedno kao grupa. Nakon dijeljenja bogatstva uspomena i trenutaka možete steći novo iskustvo u toku putovanja, vratit ćete se kući s novom mrežom prijatelja iz svih krajeva zemlje. To je odličan način da ostanete u kontaktu s onima s kojima ste povezani (ili čak i ponovno putovati s njima!) – A vi ćete uvijek imati nekoga da otputujete kada god imatu ozbiljnu žudnju za Valencian paella.

5. Možete imati onoliko slobodnog vremena koliko želite

Želite imati cijelo svoje putovanje planirano – ili ništa od toga? Odlazak sa grupom vam omogućava da učestvujete u zakazanim izletima u slobodno vrijeme, dajući vam još slobodnog vremena da istražite sami. To znači da možete provesti koliko (ili onoliko malo) vremena sa članovima vaše grupe koliko ste izabrali, bez potrebe da preskočite išta sa liste što morate vidjeti.

6. Svaka osoba donosi drugačiju perspektivu

Jedan od najboljih dijelova turneje je učenje od drugih putnika. Budući da svi donose različite backgrounde i iskustva učenja, svaka osoba može ponuditi jedinstven uvid ili perspektivu na neke od mnogih poznatih (ili ne tako poznatih) znamenitosti koje ćete vidjeti tokom vašeg putovanja. Ne postoji ništa bolje od gledanja nekoga iskustva na turneji u novom gradu ili zemlji prvi put – to je veliko iskustvo koje ne možete proživjeti sami!

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *