Solana – Gazivoda želi zakup do 25 godina

Dodajte komentar

Ulcinj Bivši direktor ulcinjske Solane Ljubo Gazivoda dostavio je ponudu za zakup tog preduzeća, saznaju “Vijesti”. On juče nije htio ni da potvrdi ali ni da demantuje tu informaciju. Iz krugova bliskih Gazivodi, “Vijesti” saznaju da je bivši direktor ponudu stečajnoj upravi poslao poštom u petak.

Gazivoda je ranije kazao da se zakup Solane ne bi isplatio na kraći rok i da ne bi pristao na rok manji od deset ili petnaest godina, što je prema informacijama “Vijesti” i naveo u ponudi.

On je bio zainteresovan i kada je stečajna uprava prvi put raspisala tender o poslovno-tehničkoj saradnji, ali je odustao jer je zakup bio samo na godinu. Tada je naveo da je infrastruktura i oprama Solane u veoma lošem stanju i da bi investitor tek u trećoj ili četvrtoj godini mogao da ima prihod.

Stečajna uprava je prije raspisivanja tendera o zakupu, odustala od prodaje imovine. Kupaca nije bilo ni na 11. licitaciji, kada je cijena za imovinu Solane i njenih oko 15 miliona kvadrata bila 179 miliona eura. Većinski vlasnik Solane je Eurofond.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *