Nacrt budžeta za 2015. godinu proslijeđen Vladi

Dodajte komentar

Ministarstvo finansija je, u zakonski predviđenom roku, pripremilo Nacrt budžeta za 2015. godinu i uputilo ga Vladi na dalje razmatranje, saopšteno je Dnevnim novinama iz resora kojimrukovodi ministar Radoje Žugić.

Predstavnici Ministarstva juče nijesu željeli da saopšte koliko će iznositi kapitalni budžet za narednu godinu, kao ni to ko će dobiti više, a ko manje novca.

“Nakon što članovi Vlade sagledaju predložena rješenja, shodno dosadašnjoj praksi, javnost će biti upoznata sa strukturom i karakteristikama samog Nacrta”, kazali su iz Ministarstva finansija.

Budžetom za ovu godinu predviđeno je da se Crna Gore može zadužiti 100 miliona eura, dok će u 2015. biti omogućeno zaduženje od 250 miliona.

Kako je ranije najavio Žugić, kapitalnim budžetom će biti raspoređena sredstva za uplatu udjela od 15 odsto u kreditu vrijednom 688 miliona eura, koji je kineska Exim banka nedavno odobrila Vladi za finansiranje izgradnje auto-puta BarBoljare. Ovaj novac će biti obezbijeđen po osnovu naplate javnih prihoda i neće ići iz zaduženja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *