Ovo je novi Svjetski trgovinski centar

Dodajte komentar

Trinaest godina posle terorističkog napada 11. septembra 2001, prva obnovljena zgrada Svjetskog trgovinskog centra u Njujorku u SAD ponovo je otvorena za firme.

Zgrada Svjetskog trgovinskog centra, u srcu donjeg Menhetna, ima 104 sprata, a njena izgradnja trajala je osam godina i koštala 3,9 milijardi dolara. To je najviša američka zgrada i treća na svetu.

Obnovljeno zdanje nalazi se u centru dijela grada gde su nekada stajale srušene kule bliznakinje, u napadu u kome je poginulo više od 2.700 ljudi.

“Nebo Njujorka je sada ponovo potpuno, jer je prva zgrada Svjetskog trgovinskog centra ponovo zauzela svoje mjesto na donjem Menhetnu”, rekao je Patrik Foje, izvršni direktor Lučke uprave Njujorka i Nju Džerzija, vlasnika i zemljišta i zdanja Svjetskog trgovinskog centra.

Još jedna zgrada Svjetskog trgovinskog centra od 72 sprata u izgradnji je na jugoistočnom uglu te lokacije, dok su planom rekonstrukcije predvidjena još dva nebodera, od kojih je jedan završen, a drugi sporo niče, navodi agencija AP

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *