KTGT povećali gubitak 34 odsto

Dodajte komentar

Barska kompanija Kontejnerski terminal i generalni tereti (KTGT) završila je treći kvartal sa gubitkom od 460,67 hiljada eura, 33,6 odsto većim nego u istom periodu prošle godine.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi preduzeća na kraju septembra su iznosili 8,97 miliona eura, što je 79 odsto više nego u uporednom periodu.

Poslovni rashodi KTGT-a, koji je Odlukom Vlade iz 2008. godine izdvojen iz Luke Bar, porasli su 75 odsto na 9,3 miliona eura. Od toga se na troškove zarada, naknada i ostalih ličnih rashoda odnosilo 7,7 miliona eura.

Ukupna aktiva preduzeća, kojom od januara upravlja turska kompanija Global Ports, vrijedila je na kraju septembra 59,97 miliona eura, 1,4 odsto manje nego u uporednom periodu.

Akumulirani gubitak je dostigao 14,47 miliona eura, kratkoročna rezervisanja i obaveze 1,96 miliona, a dugoročna 1,14 miliona eura.

Odložene poreske obaveze iznose 65,84 hiljade eura.

Predstavnici Vlade potpisali su sredinom novembra prošle godine ugovor o prodaji 62,09 odsto kapitala KTGT-a Global Portsu za oko 8,07 miliona eura, dok je krajem decembra potpisan i ugovor o koncesiji za lučke djelatnosti, opravku, finansiranje i održavanje za to barsko preduzeće, na period od 30 godina.

Global Ports je zvanično preuzeo upravljanje kompanijom 17. januara.

portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *