Telenor predstavio finansijske rezultate za treći kvartal 2014. godine

Dodajte komentar

Prihodi Telenora Crna Gora u trećem kvartalu 2014.godine iznosili su 19,9 miliona eura. Ne računajući  promjenu u cijenama interkonekcija, prihod jeumanjen za 7% u odnosu na isti period prošle godine.

Telenor je održao svojulidersku poziciju na tržištui na kraju trećeg kvartala. Ukupan broj korisnika iznosio je 426 hiljada, što je za1% manje u odnosu naisti period prošle godine.

„Ekonomsko okruženje uCrnoj Gori je i u trećem kvartalu bilo puno izazova jer je početkom godine tržište telekomunikacija bilo pod uticajem smanjenja domaćih cijena terminacije. Uprkos spoljnim negativnim faktorima, turistička sezona je bila uspješna zacjelokupnu privredu, kao i za Telenor,“ rekao je Majkl Malvebo, izvršni direktor TelenoraCrna Gora.

Telenor je zadržao lidersku poziciju fokusirajući se i odgovarajući na potrebe korisnika, unaprijeđujućikvalitet njihovog iskustva i raznolikost usluga. To je obezbijedilo solidan finansijski razvoj i profitabilnost koji su zabiljleženi u ovom kvartalu. Nastavljeno je sa značajnim ulaganjima u program renoviranja svih maloprodajnih objekataTelenora, sada prisutnih u 13 gradova, kao i sa širenjem maloprodajne mreže, koje je pri kraju.

U trećem kvartalu 2014. godine Telenor grupa ostvarila je prihode od 27,7milijardi norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od 3,5odsto. Operativni i neoperativni profit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 10,3milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 37 odsto, a operativni novčani tok je 6,3 milijardi norveških kruna.

Telenor Crna Gora (www.telenor.me) dio je Telenor grupe, jednog od najvećih svjetskih mobilnih operatora, koji ima blizu 180 miliona korisnika na 13 tržišta. Investirajući oko 23 miliona EUR u posljednjih 5 godina, Telenor je jedan od najvećih investitora u Crnoj Gori. Sa 426 hiljada korisnika, Telenor pomaže ljudima da iskoriste sve prednosti savremenih komunikacija. Telenor Crna Gora ima 13 prodavnica u 13 gradova i zapošljava 308ljudi. Telenor Pametna mreža pokriva 99.5% stanovništva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *