Bivši direktori Avale osnovali novu firmu

Dodajte komentar
Nedavno smijenjeni administrativni direktor kompanije “Bepler i Džekobson” Viktor Golikov i finansijski Mikhail Peskov još dok su bili na čelu pomenute kompanije osnovali su novu pod nazivom “HMS”, pišu Dnevne novine.

Kompanija “HMS” je registrovana kao društvo sa ograničenom odgovornošću, a kao osnivači sa po 50 odsto udjela u firmi navedeni su Golikov i Peskov. S obzirom da su novu firmu osnovali još dok su bili na čelu kompanije “Bepler i Džekobson”, stiče se utisak da su očekivali smjenu sa mjesta administrativnog, odnosno finansijskog direktora.

Novo preduzeće dvojice Rusa se bavi upravljanjem ekonomskim subjektima, tj. sprovođenjem strategijskog ili organizacionog planiranja i donošenjem odluka koje se odnose na ekonomski subjekt.

Za izvršnog direktora “HMS” postavljen je Mihajlo Popović, dok je za člana Odbora direktora pored Golikova i Peskova izabran i Nikola Kasalo.

Bivši finansijski direktor kompanije “Bepler i Džekobson” Mikhail Peskov i jedan od osnivača nove “HMS” firme protjeran je srednom ljeta iz Crne Gore sa zabranom ulaska od dvije godine, dok se očekuje da njegov kolega Viktor Golikov brzo napusti Crnu Goru, s obzirom da je u žalbenom procesu, po već donijetoj odluci Ministarstva unutrašnjih poslova da mu se ne izda boravišna dozvola.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *