I Facebook sprema servis za online plaćanje

Dodajte komentar

Sada je već gotovo izvjesno da će Facebook predstaviti sopstveni servis za plaćanje, kojim bi ušao u borbu sa kompanijama kao što su Paypal i Venmo.

TechCrunch je objavio screenshot nove platforme za plaćanje koja je tajno ugrađena u trenutnu verziju Facebook Messengera za iOS. Uz omogućen servis, korisnici mogu da šalju novac drugim prijateljima baš kao što se to radi kada se zakači fotografija u poruku.

Kako stvari stoje, trenutno servis prima samo plaćanja debitnim karticama, koje dolaze sa nižim taksama za obradu nego kreditne kartice, i lakše su za konfigurisanje. Kada već govorimo o nadoknadi za korišćenje servisa, izgleda da ne postoji nikakva nadoknada za korisnike koji šalju novac jedni drugima, ali je ovo ipak rana verzija servisa. Ovo svakako nije prvi znak da je Facebook zainteresovan za online plaćanja.

Ranije ove godine kompanija je angažovala predsjednika PayPala Davida Markusa, a posle toga Zakerberg više nije krio da kompanija ima ambicije da pripremi sopstveni sistemu plaćanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *