Stvari koje morate znati o online trgovanju dionicama

Dodajte komentar

Prošlo je vrijeme kada su za tržište dionica bili neophodni brokeri. Kao i u mnogim drugim područjima, online poslovanje postala je svakodnevica, pa tako danas jednim klikom miša možete kupovati i prodavati dionice.

Pogledajte koje su prednosti online trgovanja dionica, kao i neke korisne savjete prema pisanju Top 1o Reviewsa:

1. Jednostavno je
Trgovanje je otvoreno za svakoga tko ima pristup internetu. Sve što morate učiniti jest otvoriti račun online i trgovanje može krenuti.

2. Pogodno je
Trgovati se može bilo gdje, 24 sata na dan, sedam dana u nedelji. Tržište dionica dostupno vam je bilo kad i bilo gdje.

3. Vi imate kontrolu
Kontrolu o uloženom novcu imate vi. S obzirom na to da ćete kao investitor potrošiti više vremena u investiranje nego u istraživanje tržišta, postoje online kompanije koje će vam pružiti podršku.

4. Jeftino je
Online trgovina eliminiše potraživanja pravog berzanskog mešetara, pa tako investitori mogu uštedjeti novac od provizije.

5. Može biti “skrivenih” troškova
Iako troškovi trgovanja mogu biti minorni, ipak bi trebalo da računate na eventualne skrivene troškove. U online trgovanju ste sami i greške plaćate vi.

6. Nema bogaćenja preko noći
S obzirom da se “prvi mačići u vodu bacaju”, nemojte očekivati uspjeh na samom početku. Kako bi postali uspješan online trgovac dionica potrebno vam je strpljenje, vrijeme i disciplina.

7. Treba vam plan
Kako bi uspjeli, važno je napraviti dugoročni i kratkoročni plan koji zapravo označava strategiju kojom ćete prolaziti kroz “oluje” online trgovine.

8. Treba vam i vremena
Zavisno o kojim se transakcijama radi, moraćete uložiti i vremena kako bi naučili koristiti sve platforme u sistemu online trgovanja.

9. Čuvajte se online prevara
Svjesni smo čestih napada hakera čije posljedice mogu biti velike. Osigurajte i zaštitite svoje podatke kako bi zaštitili svoje finansije.

10. Sistem se može srušiti
Iako je to rijetka pojava, može se dogoditi da se online sistem sruši usred vašeg djelovanja. Zbog toga izradite “backup plan” unaprijed.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *