Vlada preuzima Solanu?

Dodajte komentar

Predsjednik sindikata Solane Bajo Sekulić iz Ulcinja Marko Miranović kazao je Dnevnim novinama da bi Vlada Crne Gore uskoro trebalo da preuzme jednu od najstarijih ulcinjskih fabrika.

“Vlada bi trebalo da isplati svih deset zaostalih ličnih dohodaka, kao i da otplati dug od oko 20.000 eura za utrošenu električnu energiju koji Solana ima prema Elektroprivredi. Isplata svih zaostalih zarada očekuje se do kraja 2014. godine. Vlada će povratiti Solanu, a isplatiće i vlasnicima fabrike za sve ono što su do sad uložili u nju”, rekao je Miranović za Dnevne novine ne želeći da otkrije odakle mu ova informacija.

Predsjednik sindikata Solane kazao je da bi problem cijelokupne fabrike, kao i radnika trebalo što prije riješiti. Umjesto odmora, kako ističe Miranović, državni zvaničnici bi konačno trebalo da uzmu sudbninu radnika u svoje ruke.

“Vrijeme je više da se na naše probleme stavi tačka i da Solana konačno počne normalno funkcionisati” objasnio je Miranović.

Nedavno, stečajna uprava ulcinjske Solane objavila je 11. tender za prodaju imovine preduzeća po početnoj cijeni od 179 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *