Erste Srbija klijentima nudi “on line finansijskog savjetnika”

Dodajte komentar

Erste Banka Srbija je svojim klijentima ponudila novu, besplatnu funkcionalnost, u okviru već postojeće usluge NetBankinga. Sve transakcije koje su kreirane bilo kojim kanalom (provlačenje kartice, trajni nalog, plaćanje putem NetBankinga…), automatski se kategorizuju i svrstavaju u određenu potkategoriju.

Upotrebom ove funkcionalnosti klijenti u svakom trenutku imaju pregled svojih prihoda i troškova, i samim tim bolju kontrolu, planiranje i efikasnije upravljanje kućnim budžetom.

Finansijski savjetnik omogućava kategorizaciju u 14 glavnih kategorija (npr. kuća i stanovanje, obrazovanje, finansije, takse i porezi, hrana i piće…) i 93 potkategorije (npr. namirnice, kućni ljubimci, knjige i školski pribor, vrtić, kozmetika i šminka, odjeća i obuća, kazne, itd).

Finansijski savjetnik posjeduje niz naprednih funkcija:

  • uporedni prikaz prihoda/rashoda tokom proteklih mjeseci (analiza trendova prihoda i rashoda)

  • pregled prosječne potrošnje po kategorijama u zadatom vremenskom periodu

  • dalje svrstavanje kategorizovanih transakcija u potkategorije (radi detaljnijeg praćenja)

  • smještanje eventualnih nekategorizovanih transakcija u određene kategorije ili potkategorije

  • automatsko praćenje svih transakcija i pronalaženje šablona u plaćanjima i primanjima tzv. Nacrte predviđanja.

Za precizno planiranje troškova u budućnosti, moguće je definisati očekivane prihode u okviru budžeta za osnovne kategorije i potkategorije a ukoliko postoje i očekivane buduće transakcije, njihovim unosom stiče se detaljan uvid u sredstva kojima klijent raspolaže u određenom vremenskom periodu.

„Detaljnija analiza trendova prihoda i rashoda može nam pomoći da bolje upravljamo svojim budžetom. Dodatne, a po neki put i nepotrebne troškove lako možemo izbjeći onog trenutka kada steknemo precizan uvid u kretanje svojih finansija. Upravo zbog toga smatramo da će Finansijski savjetnik na brz i jednostavan način klijentima omogućiti uštede u kućnom budžetu“, izjavila je Aleksandra Ognjanović, direktorka direkcije za razvoj poslova sa stanovništvom Erste Banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *