KAP od Brkovića traži 2,9 miliona eura

Dodajte komentar

Ročište između kompanije Vektra Montenegro čiji je vlasnik biznismen Dragan Brković i Kombinata aluminijuma Podgorica u kome KAP potražuje 2,9 miliona eura odloženo je za 29. septembar.

Kombinat aluminijuma tužio je firmu Vektra Montenegro i u skladu sa arbitražnom odlukom u Londonu, potražuje navedeni iznos. Dug od 2,9 miliona eura odnosi se na neplaćeni PDV i sudske troškove, pišu Dnevne novine.

Pravni zastupnik KAP-a Snežana Vuković kazala je da je postupak za priznanje duga bio pokrenut za vrijeme trajanja parnice kod sudije Dijane Raičković, ali otvaranjem stečaja on je prekinut.

Potraživanje KAP-a nije bilo priznato u stečajnom postupku za Vektru jer u njenim knjigama dug nije naveden. I Vektra je u sličnom iznosu u svoju korist ranije dobila arbitražni postupak protiv KAP-a, ali je to potraživanje ustupila svom povjeriocu NLB Interfinans iz Ciriha.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Nakon toga ova firma u parnici kod sudije Raičković dala je prijedlog za priznanje strane sudske odluke, ali taj postupak je prekinut.

“Saglasni smo sa prijedlogom Apelacionog suda da se to prizna kao strana sudska odluka”, kazala je Vuković na jučerašnjem ročištu.

Advokat Vektre Montenego Nataša Đelević tvrdi da je postupak priznanja strane sudske odluke, koji je započet prije otvaranja stečaja nad ovim preduzećem, trebalo nastaviti u skladu sa odredbama Zakona o stečaju.

S obzirom na to da je advokat Vuković na jučerašnjem ročištu dostavila kopije strane sudske arbitražne odluke, ali u nedovoljnom broju primjeraka, sudija Borjanka Zogović je naložila dostavu istih za tuženu stranu i odložila suđenje za septembar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *