Kriza nije ni očešala Ruse, za sada

Dodajte komentar

Industrijska proizvodnja u Rusiji od januara do maja 2014. povećana je 1,7 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

U poređenju sa aprilom, industrijska proizvodnja u maju je smanjena 0,4 osto, objavila je danas ruska agencija za statistiku Ros stat.

Početkom juna ministar za ekonomski razvoj Rusije, Aleksej Uljukajev, procijenio je dinamiku rasta proizvodnje u maju na 2,4 odsto, prineo je Itar tas.

U prvih pet meseci prošle godine proizvodnja je smanjena 0,6 odsto, a u maju 0,5 odsto na godišnjem nivou, a 0,7 odsto na mjesečnom.

U oblasti rudarstva industrijska proizvodnja je u periodu januar-maj povećana 0,9 odsto, a u maju isto toliko na godišnjem, ali 3,3 odsto na mjesečnom nivou. Sektor prerade je zabilježio rast od 3,2 odsto za pet mjeseci, u maju rast od 4,4 na godišnjem a 0,2 odsto na mjesečnom nivou.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U segmentu proizvodnje i distribucije električne energije, gasa i vode u periodu januar-maj proizvodnja je smanjena 2,9 odsto, u maju 0,5 odsto na godišnjem a 16,5 odsto na mjesečnom nivou.

Kako je ranije objavio Itar tas, u prvom tromjesečju 2014. godine industrijska proizvodnja u Rusiji je u poređenju sa istim periodom 2013 porasla 1,1 odsto, ali u poređenju sa četvrtim tromjesečjem 2013. taj pokazatelj je snižen čak 12,4 odsto.

Za drugo tromjesečje tekuće godine Ministarstvo za ekonomski ravzoj prognozira da će industrijska proizvodnja biti u porastu 0,7 odsto, a za cijelu 2014. godinu – jedan odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *