Razmjena informacija o bankarskim računima Amerikanaca u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Vlada je na sjednici u četvrtak predložila finansijskim institucijama i Poreskoj upravi da do 1. septembra 2015. prilagode svoje informacione sisteme, kako bi se omogućila razmjena informacija o bankarskim računima i transferu sredstava američkih državljana u Crnoj Gori.

– Razmjena informacija bi se vršila između nadležnog organa Crne Gore i Uprave javnih prihoda SAD-a – saopšteno je iz Vlade.

Ta razmjena biće preciznije definisana novim sporazumom sa recipročnim modelom razmjene obavještenja, koje bi vlade Crne Gore i SAD-a trebalo da potpišu u što kraćem roku.

 – Stoga se u cilju unapređenja izvršavanja poreskih obaveza na međunarodnom nivou i sprovođenja FATCA propisa na osnovu domaćeg izvještavanja i automatske razmjene informacija, uz uslov povjerljivosti i ograničenosti korišćenja istih, predlaže potpisivanje bilateralnog sporazuma sa Aneksom I (Obaveze sprovođenja dubinske analize radi utvrđivanja i izvještavanja o računima o kojima se izvještava SAD-u i o uplatama određenim neučestvujućim finansijskim institucijama) i Aneksom II – navedeno je iz Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *