Adidas i Nike u `finalu` Mundijala

Dodajte komentar

Nemački proizvođač sportske opreme Adidas računa na osam odsto veće prihode u tekućoj godini, zahvaljujući predstojećem Svjetskom prvenstvu u fudbalu, izjavio je direktor kompanije Herbert Hainer.

Adidas, kao sponzor Svetskog fudbalskog kupa od 12. juna do 13. jula u Brazilu, obezbediće opremu za devet od 32 finalista, među kojima je reprezentacija Španije, aktuelni svetski šampion, ali i nacionalni timovi Nemačke i Argentine.

Ove godine očekujemo prihode veće za 1,0 do 1,2 milijarde eura, najviše zahvaljujući Mundijalu, izjavio je Herbert Hainer, a prenosi Reuters.
Na taj način prihodi kompanije u 2014. biće sedam do osam odsto veći u odnosu na 2013. kada su iznosili 14,492 milijarde eura.

Ovaj drugi svetski proizvođač sportske opreme izgubio je dio evropskog tržišta u korist lidera u ovom sektoru, američke kompanije Nike, koja će takođe ugroziti i njegovu dominantnu poziciju na predstojećem kupu u Brazilu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema riječima Hainera, ove godine prodaja Adidasa na tržištu opreme za fudbal premašiće dve milijarde eura, što je rekord i predstavlja veću sumu u odnosu na onu koju u ovom segmentu planira njegov konkurent Nike (2,0 milijarde dolara, odnosno, 1,46 milijardi eura), tako da će Adidas preuzeti dominaciju u branši opreme za fudbal.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *