Prosječna zarada u martu iznosila 474 eura

Dodajte komentar

Prosječna bruto zarada bruto u ove godine u Crnoj Gori iznosila je 720 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 474 eura, saopšteno je iz MONSTAT-a.

U odnosu na prethodni mjesec prosječna zarada bez poreza i doprinosa u martu zabilježila je pad od 1,2 odsto.

“Prosječna neto zarada u martu 2014. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila je pad od 0,4 odsto, dok je u odnosu na prosječnu (neto) zaradu u 2013. godini zabilježila pad od jedan odsto”, saopšteno je iz MONSTAT-a.

To znači da ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u martu 2014. godini u odnosu na februar 2014. godinu zabilježile rast od 0,1 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile pad od 1,3 odsto.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Iz MONSTAT-a su naglasili da su po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u martu 2014. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježile rast u sledećim sektorima djelatnosti: Ostale uslužne djelatnosti (8,6 odsto), Trgovina na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala (3,9 odsto), Informisanje i komunikacije (3,1odsto), Prerađivačka industrija (1,4 odsto), Finansijske djelatnosti i djel. osiguranja (jedan odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (0,8 odsto), Državna uprava, obavezno socijalno osiguranje (0,4 odsto).

Pad zarada zabilježen je u sektorima: Snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija (13,5 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (11,5 odsto), Poslovanje sa nekretninama (7,9 odsto), Usluge smještaja i ishrane (3,7 odsto), Vađenje ruda i kamena (tri odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrola procesa uklanjanja otpada i slične aktivnosti (2,8 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (2,8 odsto), Građevinarstvo (2,2 odsto), Saobraćaj i skladištenje (dva odsto), Zdravstvena i socojalna zaštita (0,8 odsto) i Obrazovanje (0,4 odsto).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *