Adria Airways ukida besplatne obroke i piće

Dodajte komentar

Adria Airways će odmah nakon Uskršnjih praznika, u utorak 22. aprila, na većini svojih letova u ekonomskom razredu ukinuti besplatne obroke i piće. U poslovnoj klasi i na (zakupljenim) čarter letovima neće biti promjena. U “trgovini na nebu” Sky Shop će putnici moći kupiti topla i hladna pića, grickalice i sendviče.

Predsjednik Uprave Adrie Airways Mark Anžur u razgovoru za Delo prije više od mjesec dana rekao je da je snabdijevanje aviona za kompaniju veliki trošak.

“S prodajom u avionima nećemo puno zaraditi, ali ćemo značajno smanjiti potrebu za snabdijevanjem aviona jer ih neće biti nužno snabdijevati za svaki let. To su velike uštede, a putnici to neće osjetiti. Približavamo se načinu funkcionisanja niskobudžetnih kompanija. Kada njihovi avioni stignu na Brnik, ništa ne trebaju i ništa ne kupuju. Samo najnužnije – gorivo“, rekao je Anžur.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U avioindustriji su u posljednje dvije decenije prisutne stalne promjene. U evropskom regionalnom prometu, na tržištu na kojem posluje Adria Airways, u posljednjih sedam godina niskobudžetni prevoznici preuzeli su vodstvo. Na letovima unutar Evrope vodeći je Ryanair.

Iztok Franko, direktor Adrije za informacijsku tehnologiju i marketing, kazao je da putnici danas očekuju jeftine cijene avio prijevoza, red letenja usklađen s presijedanjima i, naravno, sigurnost.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *