Lustica Bay: Niču prve zgrade

Dodajte komentar

Kamen temeljac za početak građevinskih radova na prvim stambenim zgradama u budućem kompleksu Luštica Bay kompanija Luštica Development položila je 18. maja prošle godine. Novi grad u Boki užurbano se rađa.

Sa dosadašnjim ulaganjima, koja su premašila 30 miliona eura, u izgradnju u uvali Trašte uloženo je 18 miliona eura, a na terenu su već vidljivi objekti ekoloških apartmana, rezidencija i vila, od kojih je većina unaprijed prodata, prenosi Radio Tivat. 

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Po najavama investitora, ovi će objekti biti spremni za upotrebu do početka 2015.godine.

Izvođač radova na Luštici je belgijska kompanija Besix, a njihov lokalni podizvođač je podgorički Bemax.

U Traštama je već formirana jedna od ulica budućeg “primorskog grada” švajcarskog Orascoma, koji proglašavaju najambicioniznijim projektom u crnogorskom turizmu, čija će vrijednost doseći više od milijardu eura.

Prva faza ovog projekta, prema planu , trebalo bi da bude završena do 2017. godine. Ona podrazumijeva 275 rezidencijalnih vila, 271 kuću, 1.158 stambenih jedinica, osam hotela, dvije marine, osnovnu školu, zdravstveni objekat, golf terene, prodavnice.

Luštica divelopment je osnovana 2008. godine. Švajcarski Orscom ima 90 odsto udjela u vlasništvu kompanije, dok Vlada Crne Gore učestvuje sa deset odsto.

Foto: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *