Ima 14 godina i svoje IT carstvo

Dodajte komentar

Daniel Singer iz Los Anđelesa ima samo 14 godina i već je na čelu malog tehnološkog carstva.

Nedavno je od investitora dobio 200.000 dolara, ima dva patenta, šest radnika i preko tri miliona korisnika svojih usluga, a sve zahvaljujući tome što je vratio komunikaciju na internetu na staro – na anonimnost.

On je svoju prvu, sad već vrlo popularnu internet stranicu YouTell, pokrenuo prije samo dvije godine. Zaslužan je za cijelu ideju, ali su ipak roditelji malo pomogli oko poslovnog dijela. 

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Stranicu YouTell je kao mladi entuzijasta napravio uz pomoć očevog prijatelja koji mu je pomogao u programiranju, koja je danas vrlo je popularna među korisnicima Fejsbuka jer omogućuje anonimnu komunikaciju.

Korisnici Fejsbuka, naime, mogu prijateljima da kažu sve što žele, a primaoci neće znati ko im je poslao poruku nego samo da je stigla od nekog sa liste prijatelja. YouTell se pri tom i reklamira sloganom: “Stavljamo u iskušenje brutalnu iskrenost onih koji vas poznaju najbolje’.

Budući da omogućuje anonimno dopisivanje stranica je i potencijalna platforma za zlostavljanje preko interneta. Ipak, Singer vjeruje da se to neće događati jer nasilnici vole da imaju publiku, a upravo im to na YouTellu nije omogućeno.

Zbog jedinstvene tehnologije stranice Singer je uspeo da registruje i dva patenta, čija prava dijeli sa ocem.

Singerova mlada kompanija ima šest radnika među kojima je i PR agent za odnose s javnošću, a uz Daniela i njegovog oca, u firmi su još dvoje zaposlenih za stalno, a dvoje na honorarni ugovor.

Danijelov potencijal, prepoznao je brazilski fond ArpexCapital koji je u kompaniju uložio 200.000 dolara koji su iskorišćeni za razvoj aplikacije Backdoor za mobilne Epl uređaje kojima korisnici mogu da šalju takođe anonimne poruke prijateljima na Facebook i Google+. b92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *