Evo kako Lidl zavodi red na kasama

Dodajte komentar

Trgovinski lanac Lidl odlučio je da preduzme mjere kako bi promovisao zdraviju ishranu, posebno kod djece.

Lidl će, naime, iz svojih 600 prodavnica ukloniti sve one grickalice i slatkiše koji najviše mame najmlađe. No, ne brinite, samo s kasa.

Ova inicijativa vođena je praksom mališana koji imaju običaj da na kasi, dok čekaju u redu, uzimaju brdo grickalica i slatkiša. Kako bi doskočio toj lošoj praksi, Lidl u svoje trgovine uvodi red.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

S blagajne miče sve one primamljive stvari i zamjenjuje ih zdravijom alternativom hranom, orašastim plodovima i sušenim voćem.

Ovaj popularni lanac će na taj način dati svoj udio u borbi protiv gojaznosti djece i podstaći roditelje da istraju u pokušaju zdravije ishrane najmlađih. U današnje vrijeme sve se teže nose s tim problemom, jer su čokoladice i slatkiši svuda.

Na ovaj se (ne)popularan potez Lidl odlučio nakon što je najnovije istraživanje koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo da će pola miliona Britanaca do 2050. godine biti gojazno.

Direktor britanskog Lidla rekao je da će Lidl biti prvi lanac koji će uvesti potpunu zabranu prodaje nezdravih grickalica na pultovima oko kasa.

”Naš cilj nije samo širenje svijesti o uravnoteženoj ishrani i zdravom načinu života, nego da našim kupcima omogućimo lakše sprovođenje istog u praksi. Znamo kako je to teško, pa na ovaj način samo želimo da olakšamo roditeljima” , objasnio je svoje namjere direktor Lidla u Britaniji. b92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *