Kostić dao ponudu za 100% AIK banke

Dodajte komentar

Kompanija Sunoko objavila je namjeru da preuzme stopostotno vlasništvo nad AIK bankom, tj. da preuzme preostale akcije u toj banci.

Novosadska kompanija Sunoko, dio MK grupe, zajedno s povezanim licima sada ima 37,91 odsto vlasništva u AIK banci, što znači da namjerava da preuzme preostalih 62,09 odsto akcija, objavljeno je na sajtu Beogradske berze.

Sunoko se obavezuje da će u roku od 15 dana podnijeti zahtjev Komisiji za hartije od vrijednosti za objavljivanje ponude za preuzimanje i objaviti ponudu odmah nakon prijema rješenja komisije u jednim dnevnim novinama koje se redovno distribuiraju na cijeloj teritoriji Srbije.

Kompanija Sunoko dobila je od Narodne banke Srbije prethodnu saglasnost za sticanje većeg udjela u vlasništvu nad AIK bankom iz Niša.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Centralnoj banci su se tim povodom obraćala dva lica. Postupak po zahtjevu Sunoka je okončan i NBS je dala prethodnu saglasnost za sticanje većeg udjela u vlasništvu nad AIK bankom, dok je postupak po zahtjevu drugog lica još u toku, naveli su ranije u NBS.

Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić je predsjednik Upravnog odbora AIK banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *