Nova “kafena noćna mora” za Mek

Dodajte komentar

Jedan od najpoznatijih sudskih procesa svih vremena danas ima svojevrsne reprize – dvije Amerikanke tuže lanac restorana jer su se ispekle na njihovu kafu.

Mekdonalds je morao da početkom devedesetih isplati nevjerovatnih pola miliona dolara odštete penzionerki iz Albukerkija Steli Libek, nakon što je ona u krilo prosula “previše vruću kafu”, a sada veliki novac na sudu potražuju i Džoan Fino i Pauleta Kar.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Gospođa Fino iz Kalifornije, koja ima 74 godine, navela je da je još u avgustu 2012. zadobila “ozbiljne opekotine u predjelu prepona, koje i danas bole”, kada je prosula kafu u krilo. Ona traži dva miliona dolara odštete.

“Bolan osjećaj nikako da prestane, imam problema sa spavanjem zbog toga”, kaže gospođa Fino.

Gospođa Kar nije navela na kom dijelu tijela je zadobila povrede, koliko su ozbiljne, niti koliku sumu traži, ali se u podnesku navodi da se sve desilo u “drajv tru” restoranu:

“Poklopac vrele kafe je bio nemarno, neoprezno i neispravno postavljen na čašu, što je dovelo do toga da se poklopac odvojio prilikom prolaska kroz prozor, a vreli sadržaj se prolio po oštećenoj”, piše u tužbi podnijetoj prošle nedelje.

Inače, u istorijskom slučaju Libek – Mekdonalds prvobitno je presuđena odšteta od čak 2,9 miliona dolara, zatim je iznos umanjen na 640.000 dolara, a potom je pogodbom dogovorena nepoznata suma, za koju se spekuliše da iznosi oko 500.000 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *