Odgođeno plaćanje duga Rudniku uglja

Dodajte komentar

Ministarstvo finansija odložilo je plaćanje 15,7 miliona eura poreskog duga Rudniku uglja, koji će, prema rješenju koje je potpisao ministar finansija Radoje Žugić, morati da plati do 20. januara.

Kako piše Dan, Rudnik uglja je krajem oktobra tražio od Ministarstva finasija da im, shodno uredbi o odlaganju i plaćanju poreskog duga na rate, omogući da na šest rata plate 15,7 miliona eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U taj dug spada 1,7 miliona poreza na zarade, 11,8 miliona eura doprinosa na plate i 2,1 milion duga po osnovu poreza na dodatu vrijednost (PDV). Žugić im je, međutim, prema dokumentu u koji je Dan imao uvid, odložio plaćanje poreskih obaveza do 20. januara.

Rudnikom uglja upravlja država, koja ima 31,1 odsto vlasništva. Italijanska kompanija A2A, koja upravlja Elektroprivredom, ima 39,5 odsto, dok Aco Đukanović posjeduje 11,7 odsto akcija. Ostali akcionari posjeduju jedan i manje procenata vlasništva.

Osim Rudnika uglja, od preduzeća u kojima je država akcionar Ministarstvo finansija je u posljednja tri mjeseca prošle godine omogućilo plaćanje poreskog duga u ratama Duvanskom kombinatu u stečaju, Jadranskom brodogradilištu, Željezničkom prevozu i Ulcinjskoj rivijeri.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *