Stvara se “SFRJ gigant”?

Dodajte komentar

Vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić ponovio je da se zalaže za stvaranje velike regionalne kompanije koja bi okupila najjače brendove iz bivše Jugoslavije.

Srpski “kralj šećera” je rekao da namjerava da uloži u Hrvatsku 100 miliona eura i da se zalaže za udruživanje srodnih kompanija u veliki sistem pod imenom AMANP.

Kako je rekao za Slobodnu Dalmaciju, ime kompanije je akronim poznatih firmi iz Srbije i Hrvatske – Agrokor, MK Grupa, Nektar i Podravka. Kostić smatra kako bi za takvu kompaniju vladao velik interes.

“Zajednička kompanija imala bi jednu upravu i imala bi prihod od oko sedam milijardi eura i za nju bi vladao veliki interes. Ako se na vrijeme ne opametimo, bićemo samo gledaoci u velikoj evropskoj utakmici”, rekao je Kostić “Slobodnu Dalmaciju”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ta kompanija bi “pod istu kapu” stavila neke od najjačih brendova sa ovih prostora, pa bi proizvodi kao što su smoki, cedevita, vegeta, kokta, nektar i fruktal sokovi bili vlasništvo jednog giganta. 

Kostić je potvrdio da već nekoliko mjeseci pregovara sa “Podravkom” oko udruživanja i da su pregovori već stigli do finalne faze. (B92)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *