Oxford Street: Na Boxing Day zaradili 3,5 milijardi eura

Dodajte komentar

Prodavnice u glavnoj ulici u Londonu ostvarile su rekordnu zaradu od 3,5 milijardi eura i to samo za jedan dan, tokom takozvanog Boxing Day-a.

Tokom rasprodaje, koja se u Velikoj Britaniji, Australiji, Kanadi, Novom Zelandu i još nekim zemljama Komonvelta, dešava dan poslije Božića, 26. decembra, i zove se Boxing Day, kupci su mogli da nabave stvari čak 80 odsto jeftinije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Boxing Day je prvobitno bio dan kada su sluge dobijale poklone od svojih gazda. Naziv je dobio prema kutiji (na engleskom box), koja se u crkvi koristi za dobrotvorne priloge. U Americi najveći popusti vladaju na Crni petak, dan nakon Dana zahvalnosti.

Trgovačku ulicu Oxford Street u britanskoj prijestonici posjetilo je 120.000 ljudi, kupujući na velikim sniženjemi robu u obližnjim radnjama.

Kako prenosi BBC, najraspoloženiji za kupovinu bili su posjetioci iz Kine koji su po jednoj kupovini trošili u prosjeku više od 1.600 eura, a najviše su kupovali skupe tašne i odjeću.

Šoping groznica vladala je u robnoj kući Harrods, koja je mušterije u redu počastila toplom čokoladom i sendvičima, kao i nastupima muzičara i mađioničara. Menadžer u konsultantskoj kompaniji Experian James Murray ocijenio je da je od 24. do 26. decembra ove godine potrošeno više novca nego u istom periodu prošle godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *