Autogol Mekdonaldsa

Dodajte komentar

Mekdonalds je ugasio sajt za svoje zaposlene Mek risors, nakon što je tekst objavljen na njemu, u kome se poziva na zdravu ishranu, izazvao negativan publicitet.

Popularni “Mek” je putem sajta savjetovao svojim radnicima da jedu manje čizburgera, prženih krompirića i ostale brze hrane, kao i gaziranih pića i umjesto toga da se odluče za sendviče, salate i vodu i tako ostanu zdraviji i vitalniji, prenosi agencija AP.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Brojne medijske i radničke grupacije kritikovale su program “Mek risors” jer, kako navode, nudi savjete koji nisu u skladu sa platama radnika, koji teško da mogu da priušte skuplje zdrave obroke. Nedavna kampanja “Niske plate nisu OK” (“Low Pay is Not Okay”) pomogla je u organizovanju štrajka radnika u industriji brze hrane.

Sajtom “Mek risors” upravlja kompanija van “Mekdonaldsa”, a “Mek” je danas saopštio da su informacije i sadržaj na sajtu, koji su izvađeni iz konteksta, izazvali nepotrebni publicitet i kritike.

“Iako je lako dostupna i ekonomična s obzirom na brz stil života, brza hrana sadrži mnogo kalorija, masti, šećera i soli i povećava rizik od gojaznosti”, deo je teksta objavljenog na sajtu, kojim se zaposleni u “Meku” pozivaju da se zdravije hrane. b92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *