Bivša direktorka Tifanija osuđena na godinu zatvora zbog krađe nakita

Dodajte komentar

Bivša izvršna direktorka vodeće svjetske kompanije za proizvodnju zlatnog nakita “Tifani and Co”, osuđena je na godinu i jedan dan zatvora zbog krađe nakita, vrijednog više od 1,2 miliona dolara.

Ingrid Lederhas-Okun (46) priznala je krivicu za prebacivanje ukradene imovine preko granice, zločin koji je federalni sudija Njujorka nazvao “neobjašnjiv čin samouništenja osobe kojoj nije bio potreban novac”, prenijela je agencija AP.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Pošto je kompaniju na Petoj aveniji u Njujorku napustila u februaru, otkriveno je da je uzela 164 komada nakita, zbog prirode posla koje je imala, ali da ga nikada nije vratila “Tifaniju”.

Među “nestalim komadima” bile su mnogobrojne dijamantske narukvice od 18-karatnog zlata, minđuše i prstenje od zlata i platine sa dragim kamenjem, privjesci.

Kada je u “Tifaniju” primijećeno da neki komadi nakita nedostaju, Ledrehas-Okun se branila da je na neke zaboravila, a da su neki izgubljeni ili oštećeni.

Međutim, istraga je utvrdila da je ona taj nakit preprodala preko međunarodnih neregistrovanih dilera za više od 1,3 miliona dolara, dok je nešto pronađeno u njenoj kući.

“Veoma mi je žao zbog svega što se desilo”, rekla je uplakana Lederhas-Okun pred federalnim sudom u Njujorku i dodala ne može, u potpunosti, da izrazi koliko se kaje.

Sud je naveo da osuđenica dolazi iz “privilegovane sredine”, godišenje je zarađivala 360.000 dolara u “Tifaniju”, živjela je u kući od četiri miliona dolara u Darijenu u Konektikatu na američkoj “Zlatnoj obali” i nemoguće je utvrditi šta je Lederhas-Okun natjeralo na “put samodestrukcije koji može da ima samo jedan ishod – katastrofu”.

“To nije bio impulsivan zločin. Ona je preduzela mnogo loših odluka tokom mnogo godina”, rekao je sudija Pol Gardef i dodao da je ona “toliko dugo krala” i preprodala nešto od prisvojenog nakita.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *