Rostelekom: Manje prodavnica, više onlajn prodaje

Dodajte komentar

Ruska telekomunikaciona kompanija Rostelekom planira da smanji mrežu maloprodajnih objekata, a da prodaju i usluge obavlja pretežno preko onlajn servisa.

Kako je novinarima rekla komercijalni direktor kompanije Larisa Tkačuk, na optimalni broj klasičnih prodavnica utiče mnogo faktora, među kojima i strategija razvoja mobilnog poslovanja. Istina je da nije potrebno prodavnica koliko ima sada, ali manje od 700 prodajnih punktova neće biti, kazala je Tkačuk.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Trenutno kompanija ima oko 2.500 prodavnica u svim regionima Ruske Federacije, prenio je Itar tas.

Pored toga, prodaju usluga Rostelekoma obavlja i najveća maloprodajna mreža mobilnih telefona Euroset.

Uloga prodajnih salona će se mijenjati. Prodaja usluga iz maloprodajnih objekata postepeno će se seliti na internet i druge daljinske kanale.

Neposredno u salonu klijent može da podigne ranije izabranu robu, upozna se sa asortimanom ili iskoristi usluge servisa. U skladu sa tim, mijenjaće se sadržaj, format i veličina prodajnih objekata.

Rostelekom je državni telekomunikacioni operater koji pruža usluge fiksne i mobilne telefonije. Prihodi kompanije su prošle godine dostigli 321 milijardu rubalja (9,7 milijardi dolara), a neto profit 34,5 milijarde rubalja (1,05 milijardi dolara). Capital

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *