Hotel Mogren bez dozvole za rad, radnici na dozvoljavaju pečaćenje

Dodajte komentar

Više od 50 radnika juče je svojim tijelima spriječilo turističku inspekciju da zapečati hotel “Mogren“, nakon čega su se inspektori povukli.

Radnici kompanije Merkur sistem, koja vodi hotel, zaprijetili su da će svojim životima spriječiti inspektore, revoltirani odlukom Uprave za inspekcijske poslove da  stavi bravu na hotel, prenose Primorske novine.

Sporna je dozvola za rad. Hotel koji je u vlasništvu HG „Budvanska rivijera”,  u zakup već punih 13 godine drži firma Merkur sistem biznismena Milana Mrvaljevića.

Upravo ove dvije kompanije i vode sudski spor. Dok u Budvanskoj smatraju da ugovor o zakupu ne postoji i da Merkur treba da napusti hotel, druga strana je spremna da to učini, ali pod uslovom da im se isplati milionska ulaganja u hotel.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Međutim, od maja hotel nema dozvolu za rad, kako tvrde u inpspekcji, koja je tokom ljeta u više navrata zabranjivala rad.

Međutim, u Merkur sistemu smatraju da imaju neograničenu dozvolu, jer je to rješenje o obavaljanju turističke djelatnosti još 2003. potpisao tadašnji ministar održivog razvoja I turizma Predrag Nenezić.

U znaka protesta, radnici su juče izlijepili kompletna ulaza u hotel, i recepciju paraloma, koji su kao direktne krivce, što se namjerava zapečatiti hotel naznačili predsjednika UO HG “Budvanska rivijera“  Svetozara Marovića i direktora Uprave  Božidara Vuksanovića.

Inspekcija je nakon punih šest sati odustala od namjere.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *