`Kraj svijeta je gotov`

Dodajte komentar

Globalna finansijska kriza je gotova, poručuju iz japanske investicione banke Nomura u istraživanju pod nazivom ’Kraj svijeta je gotov’.

Analiza koju je uradio tim predvođen Michael Kurtz-om pokazuje da će se finansijska tržišta u potpunosti oporaviti u 2014. godini.

Prema toj analizi trgovina na svetskim berzama će se odvijati bez opterećenja i straha od krize.

Pokazatelji koji se navode u analizi uključuju jačanje evropske ekonomije, manje razlike u cijenama kredita za zemlje eurozone i periferije, jačanje američkog tržišta nekretnina, kao i smanjenje spoljnog duga SAD prema Kini.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kao dokazi u prilog ovoj tvrdnji navode se jačanje evropske ekonomije, manje razlike u cijenama kredita za zemlje evropskog jezgra i periferije, jačanje američkog nekretninskog tržišta i smanjenje američkog spoljnog duga prema Kini.

“Gledajući unaprijed, vjerujemo da će 2014. biti godina u kojoj makrosistemski rizici neće dominirati nad kapitalnim ulaganjima”, tvrdi Kurtz i dodaje da vjeruje da će cijene dionica zavisiti isključivo od njihove isplativosti.

Kurtz očekuje i da će u narednoj godini rast globalnog BDP-a iznositi 6,1 odsto, a da bi trebalo da postoji snažna platforma za rast prihoda globalnih korporacija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *