NLB grupa u minusu 294 miliona eura

Dodajte komentar

Grupa NLB je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 51,8 miliona eura dobiti prije rezervacija. Pošto je banka morala u trećem kvartalu da izdvoji 345 miliona eura dodatnih rezervacija, grupa NLB je iskazala gubitak od 293,5 miliona eura nakon oporezivanja, javljaju slovenački mediji.

Aktiva banke je krajem septembra 2013. dosegla 10,9 milijardi eura i ove godine se smanjila sa 617 miliona eura, ili pet posto.

S poslovnim rezultatom se upoznao Nadzorni odbor, koji je “posebnu pažnju” posvetio otpuštanjima. Zbog reorganizacije banke i smanjenja troškova NLB namjerava da do kraja ove godine broj zaposlenih smanji za 228 na svim nivoima, uključujući i upravljačke, navode u banci. Od toga dvije trećine biće tzv. meki odlasci, a nešto manje od 80 zaposlenih je uključeno u program otpuštanja. Otpuštenim pripada otpremnina u različitim iznosima. Prema neslužbenim informacijama, iznosiće prosječno 19.000 eura bruto.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U NLB-u namjeravaju da smanje broj zaposlenih i naredne godine. Cilj je da NLB do kraja 2014. godine ima oko 20 posto manje zaposlenih nego na kraju prošle godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *