Mekdonalds prodaje i kafu

Dodajte komentar

Lanac restorana brze hrane Mekdonalds će naredne godine početi probnu prodaju pakovane kafe pod brendom “Mek kafe” (McCafe) u supermarketima SAD.

Partner kompanije biće Kraft fuds, preneo je Rojters.

Prema riječima izvršnog direktora Kraft fudsa Tonija Vernona, kupci će moći da izaberu “Mek kafe” u zrnu ili mljeveni, ali i kafu u kapsulama za jednu šolju. Cijena novog proizvoda, kao ni gradovi u kojima će početi njegova prodaja, nisu saopšteni.

Kako navodi Rojters, Mek Donalds je već pokrenuo prodaju pakovane kafe u nekim svojim restoranima na teritoriji Kanade. Sopstveni brend za prodaju kafe u zrnu i mljevene kompanija je regostrovala prije godinu dana.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Lanci kafea Starbaks i Dankin donats takođe prodaju pakovanu kafu pod sopstvenim markama. Starbaks se do marta 2011. godine nalazio u strateškom partnerstvu sa Krafr fudsom, ali je zbog nesporazuma raskinuo sporazum.

Mreža kafea Mek kafe, u okviru Mekdonaldsa osnovana je 1993. godine. Poslednjih nekoliko godina aktivno razvija biznis sa kafom. Lanac Mek kafe ima više od 1.500 kafea u više od 30 zemalja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *