Italijanski POS terminali iz Srbije u zemlje regiona

Dodajte komentar

Italijanska kompanija Basiliki kupila je 80 odsto kapitala srpske firme Asoft4Solušns i time započela investicije u Srbiju, odakle će nastaviti da širi poslovanje i u zemlje regiona, prije svega Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Albaniju.

Srpska kompanija, koja se sada zove Basiliki CEE, specijalizovana je za prodaju, instalaciju i održavanje POS uređaja, bankomata i interaktivnih automata po sistemu potpunog outsourcinga.

Direktor Basiliki CEE, Nemanja Paunović, kazao je na konferenciji za novinare da će se kompanija u budućnosti posebno fokusirati na POS terminale za benzinske pumpe, kioske, automate i punktove za plaćanje putarina sa PayPass tehnologijom, s ciljem razvoja beskontaktnog plaćanja u balkanskom regionu.

Predsjednik Basiliki S.p.A, Marko Basiliki, rekao je da je ova investicija važan korak za tu kompaniju, jer su na taj način iskoristili nove poslovne prilike u oblasti sistema plaćanja.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Kroz Basiliki CEE izvozićemo znanje, tehnologiju i napredne platforme za servise elektronskog plaćanja, za razliku od drugih kompanija koje su odlučile da proizvodnju premjeste u istočnu Evropu zbog smanjenja troškova”, dodao je Basiliki.

Direktor međunarodnog poslovanja u Basiliki grupi, Danilo Rivalta, istakao je da su izabrali Srbiju, jer žele da ona postane platforma za širenje poslovanja u centralnoj i istočnoj Evropi.

Basiliki Grupa je jedan od lidera u Italiji kada je u pitanju pružanje usluga u sektoru poslovnih procesa, a obuhvata tri oblasti – monetarne transakcije, bek ofisa, i sigurnosti i bezbjednosti.

Prihod Grupe je u 2012. godini iznosio 263 miliona eura, a ima ukupno 1.081 zaposlenih. (Novi magazin, Biznis plus)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *