MMF ne traži Grčkoj da sprovede nove budžetske mjere

Dodajte komentar

Međunarodni monetarni fond (MMF) ne traži da Grčka preduzme nove budžetske mjere ili smanjenje plata i penzija, izjavila je juče direktorka MMF-a, Kristin Lagard.

Prema njenim riječima, MMF će, kao član „trojke“ međunarodnih kreditora, pričekati na rezultate aktuelnih vladinih rezova, reformi i privatizacionih mjera, kao i da li su one doprinijele smanjenju budžetskog deficita, prenosi Frans pres.

Na spekulacije grčkih medija da MMF traži od Grčke dodatnu uštedu od 6,7 milijardi eura, Lagardova je poručila da je i dalje prerano govoriti o novim mjerama.

„Mogu vam reći samo jednu stvar, a to je da, ukoliko nove mjere budu potrebne, one neće biti u obliku dodatnih fiskalnih mjera, niti u vidu smanjenja plata ili penzija“, izjavila je Lagard, prenosi Capotal.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Inspektori „trojke“ su sredinom septembra započeli procjenu napretka Grčke u ispunjenju dogovorenih ciljeva, ali su krajem prošlog mjeseca pauzirali ovu procjenu, navodeći kao razlog tehnička pitanja.

Lagardova je poručila da je i dalje prerano spekulisati o rezultatima ove inspekcije, i navela da će se krajem ovog mjeseca inspektori vratiti u Atinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *