Keri: Kriza bi mogla oslabiti SAD

Dodajte komentar

Dublja budžetska kriza u Vašingtonu mogla bi da „oslabi“ SAD u svijetu, izjavio je američki državni sekretar Džon Keri, javile su agencije.

On je međutim ocijenio da „izazov“ sa kojim je suočena vlada SAD nije dugoročan.„Ukoliko se to bude produžilo, ili se ponovi, narod bi mogao da dovede u pitanje volju SAD da zadrže kurs, kao i njhovu sposobnost da to učine. Međutim, mislim da se to neće dogoditi“, rekao je Keri uoči samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) na Baliju,prenosi Capital.

On je tom prilikom istakao da ono što se dešava u Vašingtonu ni na koji način ne utiče na odnos SAD prema azijskim partnerima.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

I američki predsjednik Barak Obama trebalo je u ponedjeljak da doputuje na Bali, ali je otkazao put u Aziju zbog blokade vlade izazvane neusvajanjem godišnjeg budžeta.

Budžetska kriza, koja je uslovila prekid finansiranja velikog dijela savezne vlade, traje od utorka. Zbog nastojanja republikanaca da u Kongresu spriječe sprovođenje novog zakona o uvođenju zdravstvenog osiguranja zakočeno je rutinsko glasanje za budžetsku potrošnju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *