Crnogorske preduzetnice učestvuju na Međunarodnoj konferenciji u Nišu

Dodajte komentar

Potpredsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore, gospođica Edita Dautović,  u saradnji sa Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća Crne Gore, učestvovati na Međunarodnoj konferenciji  “B2B- Žene preduzetnice u razvoju”, koja se održava 27.septembra 2013.godine, u Nišu, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me.

Navedena Konferencija je prvi posrednički događaj, organizovan pod okriljem Ženske grupe preduzetnica-Evropske mreže preduzetnica, a glavni organizator je Institut “ Mihailo Pupin” iz Beograda, koji već ima iskustva u povezivanju žena, vlasnica malih i srednjih preduzeća u regionu Jugoistočne Evrope. A u fokusu Konferencije “B2B” biće upravo žene iz malih i srednjih preduzeća iz nekoliko industrijskih sektora.

Glavni cilj događaja je mogućnost pronalaska poslovnih partnera u JIE i međunarodno promovisanje preduzetnica iz sfera biznisa, informacione i komunikacione tehnologije, poljoprivrede i proizvodnje hrane, tekstilne industrije, edukacija i konsaltinga, kao i traženje načina koji će omogućiti poslovanje između malih i srednjih preduzeća sa juga i sjevera Evrope.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Učešće predstavnice iz Crne Gore, ispred Udruženja preduzetnica, gospođe Dautović na ovoj manifestaciji biće od velikog značaja u cilju promovisanja crnogorskog ženskog preduzetništva i predstavljanja najbolje prakse u zastupanju ženskog preduzetništva i regionalnog umrežavanja.I ne samo regionalnog, nego i umrežavanja sa sličnim asocijacijama zemalja članica EU.

Na marginama Konferencije, gospođa Dautović imati sastanke sa predstavnicama Asocijacija žena preduzetnica Velike Britanije, Njemačke, Švedske, Bugarske, Makedonije, i zemljom domaćinom Srbijom. Ti susreti će biti veoma bitni, jer je za žene iz Crne Gore dobro da se uče na iskustvima žena preduzetnica Evropske unije, i dobrim praksama zemalja EU. Udruženje preduzetnica Crne Gore očekuje svakako njihovu podršku i pomoć u izradi i pisanju međunarodnih i IPA projekata, svjesni činjenice da moramo dosta toga još uraditi kada je u pitanju žensko preduzetništvo u Crnoj Gori, a ovakvi i slični događaji će svakako pomoći u tome, shodno savremenom ekonomskom sloganu-žensko preduzetništvo je ekonomski imperativ.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *