Preduzetnici neophodni javnom sektoru

Dodajte komentar

Javni sektor bi trebalo da ima znatno više preduzetničkog kadra, ocjenjuju u Montenegro Biznis Alijansi. Iz te organizacije navode da bi na taj način u javnom sektoru bilo mnogo više onih koji razumiju šta je biznisu potrebno i na koji se način može najbolje podstaći i podržati njegov razvoj.

Iz MBA smatraju da bi se s većim brojem kadrova ovog profila u javnom sektoru, donosila još kvalitetnija zakonska i druga rešenja koja se neposredno ili posredno tiču  biznisa.

„Uvjereni smo da bi u tom slučaju bilo mnogo manje problema, naročito na lokalnom nivou, na koje nam ukazuju naši članovi, a koji se odnose na sporost administracije, pa ne baš rijetko i na nedovoljnu odgovornost jednog broja zaposlenih. Sigurni smo da, u tom slučaju, ljudi iz biznisa ne bi imali problema sa npr. preobimnom dokumentacijom, dugim rokovima za dobijanje raznih dozvola i drugih dokumenta i sl.“, navodi se u saopštenju MBA, prenosi portal rtcg.me.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Iz ove organizacije smatraju da u javnom sektoru ima onih koji na pravi način ne doživljavaju svoju poslovnu ulogu. Takođe navode da se još u dovoljnoj mjeri nije razvilo povjerenje između predstavnika javnog i privatnog sektora.

„I dalje se, manje više, na predstavnike biznisa gleda kao na one od kojih treba maksimalno uzeti, ne pitajući se pritom koliko im se daje, odnosno koliko im odgovaraju uslovi u kojima rade i posluju“, navodi se u saopštenju Alijanse.

Iz MBA smatraju da Crnoj Gori  jedino razvijeni biznis može pomoći da stvori uslove za kvalitetniji  život  građana, među kojima su, naravno, i zaposleni u javnom sektoru.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *