Loša raspodjela sredstava za poljoprivredu u EU

Dodajte komentar

Milijarde eura iz fondova Evropske unije, namijenjene za pomoć poljoprivrednicima, nisu propisno ikorišćene, saopštio je juče Evropski revizorski sud.

Sud navodi da je oko sedam milijardi eura iz budžeta EU za period od 2007. do 2013, namijenjenih smanjenu siromaštva i povećanju zaposlenosti u ruralnim oblastima, loše raspodjeljeno, jer vlade zemalja članica Unije nisu dobro procijenile značaj projekata, prenosi agencija Frans pres.

„Tako je došlo do situacije da je gotovo svaki projekat tretiran kao odgovarajući za ispunjenje ciljeva“, rekao je revizor Jan Kindt. Sud navodi da je u nekim članicama EU svaki projekat dobio finansije ukoliko je bilo sredstava u budžetu, bez obzira na njegovu efikasnost i značaj, prenosi Capital.

Revizori dodaju da je istraga koju je sud pokrenuo pokazala da bi mnogi projekti bili ostvareni i bez sredstava EU, što znači da su ionako ograničena sredstva gotovo bačena. Istraga je sprovedena u šest zemalja, Češkoj, Francuskoj, Italiji, Poljskoj, Švedskoj i Britaniji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *