Coca-Cola HBC šesti put zaredom među svjetskim liderima u indeksu održivosti Dow Jones

Dodajte komentar

Kompanija Coca-Cola HBC AG (Coca-Cola HBC), jedna od najvećih svjetskih punionica proizvoda kompanije Coca-Cola, šesti put zaredom je uvrštena u Indeks održivosti Dow Jones (DJSI) za 2013. godinu. Kompanija je na prvom mjestu u Evropi i drugom na svijetu po održivosti među proizvođačima napitaka.

,,Pozicija u Indeksu održivosti Dow Jones šestu godinu zaredom potvrđuje koliko je održivost važna za kompaniju Coca-Cola HBC. Ona je integralni dio naše strategije koja ima ključnu ulogu u dodatoj vrijednosti koji ostvarujemo za naše interesne grupe. Ukupno poboljšanje naših rezultata dokazuje koliko smo posvećeni konstantnom unapređenju standarda izvrsnosti’’, izjavio je ovim povodom Dimitris Lois, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC, prenosi portal Bizlife.

Dva indeksa Dow Jones ocjenjuju 2,500 najvećih svjetskih kompanija (u pogledu tržišne kapitalizacije) na osnovu analize njihovog ekonomskog, ekološkog i društvenog učinka. Nakon procjene niza opštih i specifičnih parametara, samo prvih 10 odsto kompanija bivaju uvrštene.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ukupni rezultat kompanije Coca-Cola Hellenic za ovu godinu iznosi 81 odsto, što je dva poena više u odnosu na prošlu godinu. U Indeksu održivosti Dow Jones za Evropu, Coca-Cola HBC ostvarila je najbolje rezultate u sektoru napitaka na osnovu ekološke politike/sistema upravljanja (100 odsto), društvenog izvještavanja (86 odsto) i upravljanja lancem nabavke (83 odsto).

U konstantnom ispunjavanju ciljeva održivosti, Coca-Cola HBC je dugoročno posvećena Globalnom dogovoru UN, na listi je Indeksa FTSE4Good od 2000. godine i učestvuje u partnerstvima sa više od 200 organizacija na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *