Nema produženja roka za uplatu za kupovinu DKP-a

Dodajte komentar

Tenderska komisija neće prihvatiti novo produženje roka za uplatu 7,1 milion eura za akcije Novog duvanskog kombinata, saopštio je njen predsjednik Branko Vujović.

On je Danu kazao da je u subotu istekao produženi rok za uplatu, a da će Tenderska komisija konačnu odluku donijeti sjutra.

»Mislim da nema prostora za novo odlaganje, jer smo praktično omogućili da umjesto keša, mogu uložiti bankarsku garanciju koja je naplativa na prvi poziv. Time bi se faktičko plaćanje odložilo još 30 dana, jer ćemo u tom periodu održati Skupštinu akcionara«, rekao je Vujović.

On je naveo da se problem može riješiti ako konzorcijum uplati novac i Tenderskoj komisiji dostavi izvještaj o uplati.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

»Mislim, međutim, da od toga neće biti ništa jer bih dosad imao neku usmenu obavijest. Bilo bi korektno da sam obaviješten, ali zasad nemam takvu informaciju. Sjutra će se sve razjasniti na sjednici Tenderske komisije«, dodao je Vujović.

Iz konzorcijuma koji čine Partner kompani  iz Danilovgrada, Primat iz Užica i Jaz ekspres iz Budve najavili su da će tražiti novo produženje roka za uplatu 7,1 milion eura za akcije Novog duvanskog.

Predstavnik danilovgradske firme, Dejan Škuletić tvrdi da Partner kompani ima garanciju njemačke banke HSBC za izgradnju fabrike Novog duvanskog na iznos od 25 miliona eura.

»Nadam se da će na sastanku sa Vujovićem i predstavnicima Vlade doći do dogovora. Imamo pismo HSBC banke koje ćemo im pokazati. Iz njemačke konsalting kuće već je stigla garancija na 25 miliona EUR u Hipo banku, ali mora se proslijediti u drugu banku i na osnovu toga se dobija kredit”, objasnio je Šluketić.

Prema njegovim riječima, taj proces ne ide baš brzo, jer se moraju proći bakarake procedure, ali za deset do 15 dana očekuju da će se realiovati taj transfer.

Ugovor o privatizaciji NDKP-a potpisan je 18. juna, a Tnderska komisija je konzorcijumu već dva puta produžila rok za uplatu novca.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *