HGL grupa će poslati ponudu za kupovinu KAP-a iz stečaja

Dodajte komentar

Njemačka HGL grupa poslaće ponudu za kupovinu KAP-a, čim stečajni upravnik objavi oglas za prodaju, saopšteno je Portalu Analitika iz izvora bliskih njemačkoj kompaniji.

Osim Njemaca, za kupovinu KAP-a, interesovanje su pokazali kompanije TLM-TVP iz Šibenika i indijske Vedante risortis čiji su predstavnici obišli juče kapacitete podgoričke fabrike. U Vladi očekuju interesovanje turskih, ali i arapskih kompanija za preuzimanje KAP-a iz stečaja.

Na oglas za prodaju, prema aktuelnim zakonima, cijeni se ponuđeni novac a ne investicije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Njemci, koji već godinu dana imaju komunikaciju sa Vladom,  u preliminarnoj ponudi, nudili su Vladi i Privrednom sudu preuzimanje KAP-a sa 580 radnika. Oni bi u petogodišnjem investicionom ciklusu sproveli investicije vrijedne do 700 miliona eura, koje bi podrazumijevale ulaganje u preradu, modernizaciju Elektrolize i reaktiviranje fabrike Glinice koja je prestala sa radom 2009. godine. Preliminarna ponuda podrazumijeva gradnju novog izvora struje za potrebe KAP-a, metodom zajedničkog ulaganja sa crnogorskom Vladom. Uslov za investicije je da im Vlada Crne Gore obezbijedi milionske subvencije struje u petogodišnjem periodu, do izgradnje sopstvenog izvora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *