Predsjednik Dojče Bundesbanke posjetio Crnu Goru

Dodajte komentar

Predsjednik Dojče Bundesbanke Jens Vajdman posjetio je Crnu Goru i sastao se sa guvernerom Centralne banke CBCG Milojicom Dakićem i njegovim saradnicima. U razgovorima je učestvovao i ministar finansija Radoje Žugić.

“Guverner Dakić se zahvalio predsjedniku Vajdmanu na sveukupnoj podršci koju Bundesbanka kontinuirano pruža CBCG. Guverner CBCG je upoznao predsjednika Dojče Bundesbanke sa ekonomskim kretanjima u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na stanje u finansijskom sistemu i proces pristupanja Crne Gore Evropskoj Uniji“, saopšteno je iz CBCG. 

Žugić je upoznao predsjednika Vajdmana sa stanjem u fiskalnoj sferi kao i sa tekućim i očekivanim stranim investicijama u narednom periodu, koje mogu uticati na pokretanje ekonomskog rasta, prenosi portal Cdm.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Razmijenjena su mišljenja o ključnim izazovima sa kojima se Crna Gora suočava, a to su prije svega kretanje javnog duga, nivo budžetskog deficita i nivo loših kredita u bankarskom sistemu. Tokom razgovora utvrđeni su pravci saradnje Centralne banke Crne Gore i Dojče Budesbanke u narednom periodu“, saopšteno je iz CBCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *