Nova mađarska aviokompanija startuje u septembru

Dodajte komentar

Nova mađarska aviokompanija Soliom (Sólyom – Soko) pokrenuće prve čarter letove narednog mjeseca, a redovne linije od početka oktobra, rekao je generalni direktor kompanije Jožef Vago.

Soliom namjerava da postane vodeća mađarska aviokompanija, kazao je Vago novinarima na predstavljanju prvog aviona nove aviokompanije na aerodromu u Budimpešti.

Firma, čiji je Vago vlasnik zajedno sa još dva mađarska preduzetnika, hoće da popuni mjesto na tržištu koje se oslobodilo nakon kraha državne avionske kompanije Malev, a u najskorije vrijeme, prema riječima direktora, namjerava da proširi svoju flotu na 50 ili više aviona.

Stručnjaci, međutim, predviđaju da će novajlija u avionskom biznisu Soliom imati jaku konkurenciju. Linije koje je nekad držao državni avioprevoznik, u velikoj mjeri su zauzele niskotarifne kompanije Vizer (Wiž Air) i Rajaner (Ryanair), prenio je slovački sajt sme.sk.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Vago je već ranije obavijestio da su se na finansiranje aviokompanije Soliom obavezali investitori iz Omana i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali njihov identitet nije htio da otkrije.

Nije htio da imenuje ni prve redovne destinacije prevoznika, iako je napomenuo da su u Evropi. Soliom će u septembru početi sa korišćenjem šest aviona za čarter letove, a redovne linijske letove firma planira da pokrene od oktobra.

Vago pretpostavlja da će firma do kraja ove godine imati na raspolaganju 12 aviona, a za godinu dana bi trebalo da se proširi na 1.500 zaposlenih. U 2014. godini, direktor Solioma planira uvođenje linija do sjeverne Amerike i Kine. (capital.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *