Manja trgovina motornih vozila

Dodajte komentar

Promet u trgovini motornim vozilima i motociklima na malo u Crnoj Gori u junu je, u odnosu na maj, manji 4,2 odsto u tekućim cijenama, a četiri odsto u stalnim, saopšteno je iz Monstata. Iz Monstata su istakli da je promet u trgovini na malo motornim vozilima i motociklima u junu skočio 4,7 odsto u tekućim cijenama na godišnjem nivou, a 5,5 odsto u stalnim.Promet robe u trgovini na malo je vrijednost robe prodate krajnjim potrošačima, odnosno stanovništvu za ličnu potrošnju i upotrebu, kao i građanima i preduzećima za obavljanje djelatnosti.

Indeksi prometa robe u stalnim cijenama dobijeni su deflacioniranjem indeksa u tekućim cijenama, odgovarajućim indeksima cijena na malo.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Podaci o trgovini motornim vozilima i motociklima prikupljaju se redovnim mjesečnim istraživanjem na bazi uzorka, kojim su obuhvaćena preduzeća iz registra. Trgovina motornim vozilima i motociklima do januara je praćena u okviru mjesečnog istraživanja trgovine na malo, ali se prelaskom na novu klasifikaciju djelatnosti ona prati posebnim istraživanjem na mjesečnom nivou.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *