Njemački ministar za međunarodni razvoj Dirk Niebel susreo se sa MFI Alter Modus

Dodajte komentar

U sklopu zvanične posjete Crnoj Gori, delegacija Njemačkog ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju na čelu sa ministrom Dirkom Niebelom posjetila je MFI Alter Modus. Tim povodom, ministar je danas obišao dugogodišnje klijente Alter Modusa, Dragana i Milevu Banićević iz Kotora, koji se bave proizvodnjom i prodajom unikatnih drvenih suvenira, a čiji je kredit finansiran od strane MFI Alter Modus kroz kreditne linije KfW-a i EFSE-a, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me.

Njemačka razvojna banka KfW i Evropski fond za jugoistočnu Evropu EFSE su glavni dugogodišnji investitori MFI Alter Modus.

„Posjeta ministra Niebela i njemačke delegacije Alter Modusu velika je čast i priznanje, ali je istovremeno i jasan pokazatelj povjerenja i ugleda koji naša institucija ima kod međunarodnih finansijskih institucija. Činjenica da je ministar za međunarodni razvoj najjače evropske ekonomije posjetio Alter Modus i njegove klijente, dodatno govori o značaju koji finansiranje mikrobiznisa putem MFI ima na evropskom nivou, ali bez dileme i u Crnoj Gori. Ova posjeta predstavlja veliki podsticaj da nastavimo kontinuirani rad na razvoju i boljem razumijevanju značaja uloge MFI u finansijskom sistemu Crne Gore, kao i na daljem poboljšanju usluga koje pružamo našim klijentima“ istakao je izvršni direktor Alter Modusa, Luka Đurović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji i kreditnim aranžmanima sa njemačkim investitorima, Alter Modus je u prethodnih nekoliko godina finansirao oko 11.000 projekata ukupne vrijednosti 23 miliona eura. U najavi je i nastavak saradnje sa Njemačkom razvojnom bankom (KfW) kroz obezbjeđivanje nove kreditne linije do kraja ove godine, u vrijednosti od pet miliona eura.

„Novim aranžmanom obezbijedićemo novac za finansiranje crnogorskih mikropreduzetnika koji imaju dobre biznis ideje i istrajni su u njihovom ostvarivanju”, saopštio je Đurović.

Kredite Alter Modusa sada koristi oko 11.000 klijenata, a kumulativna vrijednost ovih kreditnih aranžmana iznosi 14 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *