Forbes: Šarapova najbogatija sportistkinja

Dodajte komentar

Američka finansijska revija Forbes, poznata po svojim ljestvicama najbogatijih ljudi na svijetu, sastavila je ljestvicu najbogatijih sportistkinja, a prvo je mjesto na njoj zauzela ruska teniserka Marija Šarapova. Prema Forbesu, Šarapova je prošle godine zaradila 29 miliona dolara.

I od drugog do četvrtog mjesta na ljestvici nalaze se teniserke, druga je Amerikanka Serena Williams sa 20,5 miliona dolara zarade, treća Kineskinja Na Li sa 18,2 miliona , a četvrta Bjeloruskinja Viktorija Azarenka sa 15,7 miliona dolara.

Među 10 najbogatijih nalaze se još tri teniserke, Dankinja Caroline Wozniacki (13,6 miliona ), Poljakinja Agnieszka Radwanska (7,4 miliona ) i Srpkinja Ana Ivanović (7 miliona ).

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Najbogatija sportistkinja koja se ne bavi tenisom je američka automobilistkinja Danica Patrick sa 15 miliona dolara, a slijede je južnokorejska klizačica Kim Yuna (14 miliona) i američka golferka Paula Creamer (5,5 miliona).

No, samo su se Šarapova, Williams i Li uspjele ubaciti među 100 najbogatijih sportista u obje konkurencije, Šarapova je 22., Williams 68., a Li 85.

U prošloj je godini od svih sportista najviše zaradio američki golfer Tiger Woods sa 78,1 miliona dolara, slijede švajcarski teniser Roger Federer sa 71,5 miliona i američki košarkaš Kobe Bryant sa 61,9  dolara, prenosi Seebiz.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *