Srbija izbjegla bankrot

Dodajte komentar

U prvoj godini rada Vlade Srbije izbjegnut je bankrot, stabilizovane su javne finansije i vraćeni zaostali dugovi prethodne Vlade u iznosu od 30 milijardi dinara, saopštilo Ministarstvo finansija i privrede. Olakšano je poslovanje maloj privredi ukidanjem 138 parafiskalna nameta, mala i srednja preduzeća PDV plaćaju tek kada robu naplate, zanatlijama su ukinute fiskalne kase, navodi se u izvještaju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Ističe se da je uvedena nulta tolerancija na neplaćanje poreza i disciplina u izmirivanju novčanih obaveza, a država svoje obeveze plaća u roku od 45 dana i bez izuzetka kažnjava sve državne insitucije.

Na prijedlog Ministarstva usvojeno je 67 zakona, što je više od trećine svih zakona koje je Skupština Srbije usvojila u proteklih godinu dana, prenosi Bizlife.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Pokrenuto je oko 60 investicionih projekata koji će u narednom periodu obezbijediti više od 10.000 radnih mesta, za godinu dana je broj ljudi koji traže posao smanjen za 28.000, kaže se u izvještaju i kao najvažniji cilj se ističe dalje smanjenje nezaposlenosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *