Dobri polugodišnji rezultati u Alter Modusu

Dodajte komentar

Godina u kojoj se ekonomska kriza jos snažnije odrazila na privredu Crne Gore, donijela je puno poslovnih izazova i Alter Modusu. Međutim, uticaj krize Alter Modus je shvatio kao dodatni impuls i obavezu da organizaciju osnaži kako bi u finansijski izazovnom ambijentu mogla nesmetano da obavlja kreditnu aktivnost i prilagodi je potrebama klijenata i tržišta. 

Alter Modus je u prvoj polovini 2013. godine zadržao trend stabilnog poslovanja, uz povećanje broja klijenata i obima plasmana. Zahvaljujući stalnom unaprijeđenju usluge i nižim kamatnim stopama koje su ponudjene klijentima, u prvom polugodištu 2013. ostvaren je rast od skoro 25% u iznosu i broju odobrenih kredita u odnosu na uporedni period prethodne godine. Povećana kreditna aktivnost je rezultirala rastom kreditnog portfolija za oko 15%, uz zadržavanje kredita u kašnjenju na veoma niskom nivou.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Kredite Alter Modusa trenutno koristi više od 10.000 klijenata. Uz prosječni iznos kredita od svega 1.740€, ističe se činjenica da je u prethodnih šest mjeseci podržano skoro 5.000 klijenata da realizuju svoje biznis ideje i obezbijede bolje uslove života u domaćinstvima, saopšteno je iz Alter Modusa.

Poštujući prošlogodišnje preporuke CBCG u dijelu smanjenja efektivnih kamatnih stopa na kredite, u prethodnom periodu Alter Modus je sproveo sveukupnu optimizaciju poslovanja, koja je omogućila i primjenu nove politike kamatnih stopa.  Ovom politikom kamatne stope za poslednjih godinu dana značajno su spuštene, pa je prosječna ponderisana EKS u Alter Modusu sada za oko 6% niža u odnosu na jun prošle godine. U prethodnom desetogodišnjem periodu spuštena je prosječna EKS za čak 13%, što potvrđuje strateško opredjeljenje Alter Modusa da klijentima pruža kredite pod što povoljnijim uslovima.

U prvoj polovini godine poslovanje su obilježile i društveno odgovorne aktivnosti, među kojima je podrška Alter Modusa u otvaranju novog vrtića u Starom Baru.

Kao društveno odgovornoj kompaniji,  veoma znači i činjenica da je Alter Modusu uvršten u prvu „Bijelu listu“ Poreske uprave, kao jedna od 107 kompanija sa najvećim stepenom fiskalne discipline u Crnoj Gori.

Iako ekonomska kriza još traje, dobri polugodišnji rezultati ohrabruju u daljoj realizaciji poslovnih ciljeva. U Alter Modusu vjeruju da su u prethodnom periodu pokazali da imaju kapacitete da prilagode poslovanje aktuelnim uslovima i uspostave održiv sistem i kvalitetnu uslugu, koju njihovi klijenti prepoznaju i cijene.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *