Bankari HR: Zaboravite naš novac

Dodajte komentar

Kada je izrečena “istorijska presuda” u slučaju Udruge Franak protiv osam banaka, bankari se uglavnom nisu oglašavali.

Moglo se zaključiti da će udarac, ma koliko težak bio, stoički podnijeti, nadajući se uspjehu u žalbenom postupku.

No, sudeći prema aktivnosti bankara proteklih dana, presuda je unijela velik nemir u njihove redove.

Ministru finansija, prema pisanju regionalnih medija, uputili su pismo u kojem su ga upoznali sa trenutnim stanjem sistema, uključujući i mogućnosti finansiranja države. Bankari su se sastali sa guvernerom Borisom Vujčićem i od institucije koja je odgovorna za njihovo poslovanje očekuju jasno razrješenje o aktuelnim pitanjima, poput primjene valutne klauzule na koju je presuda bacila neko novo svetlo, piše Jutarnji list.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Na kraju, bankare i guvernera u Banskim dvorima ugostili su premijer Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministar finansija Slavko Linić. Što su banke konkretno tražile nije baš jasno, ali jedan od zvaničnika upoznat rekao je da je sastanak bio “informativan, iako su ga obilježili povišeni tonovi”. Nezavisno o tome šta ko misli o presudi, dodaje, “to je stvar pravosuđa i tu ništa ne možemo”.

Tamošnji mediji navode da se najviše uzrujao ministar Linić jer je nastup banaka shvatio kao ucjenu. One ocjenjuju da neće biti u stanju da finansira sve potrebe države.

“Ne morate, zadužiću se vani”, prepričava se da je rekao Linić i zaprijetio da će sazvati konferenciju za štampu na kojoj će iznijeti svoje mišljenje o presudi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *